Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z kysaného zelí

Nenáročným, ale chutným pokrmem, který potěší i náročný mužský apetit, to je tento guláš z kysaného zelí. Zdraví prospěšné zelí doplní pikantní klobása, kus uzeného bůčku a dostatek česneku. Guláš klidně vařte den předem, aby se dobře naležel.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

petra.herova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Česnek nakrájíme na plátky a společně s nakrájenou cibulí osmahneme na oleji dozlatova. Poté přidáme na kostky nakrájenou klobásu a bůček. Zprudka podusíme asi 5 minut.  Krok 2: Kysané zelí nožem pokrájíme a vypereme ve vodě, aby ztratilo kyselost. Krok 3: Poté je vsypeme k masu. Společně dusíme asi 30 minut, pak zasypeme paprikou, poprášíme moukou a necháme krátce povařit. Jíme nejlépe druhý den, když se guláš proleží, s tmavým chlebem.

TIP: Domácí kysané zelí

Zveřejněno 8. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z kysaného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r3D4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z kysaného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r3D4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
česnek, cibule, olej, klobása pikantní, bůček uzený, zelí kysané, paprika sušená sladká, mouka hladká

Přidat fotografie receptu