Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aljašská treska svíčková se salátem ze šalotky, kapar a petržele

Opravdu název neklame, i na rybě můžeme najít část zvanou svíčková. Jedná se o tu nejlahodnější část filety. Maso je velmi křehké a šťavnaté. Po jednoduché úpravě orestování ji podáváme se svěžím salátem zešalotky, kapar a okurek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

NOWACO NOWACO

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Šalotku nakrájíme na tenké nudličky a nakládané okurky na tenké plátky. Smícháme s kapary, petrželkou, lžící olivového oleje a hořčicí. Krok 2: Takto připravený salát dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Krok 3: Aljašskou tresku svíčkovou Nowaco orestujeme na olivovém oleji cca 2-3 minuty z každé strany, osolíme, opepříme a můžeme servírovat s čerstvým salátem.

Aljašská treska svíčková
Už jste jedli svíčkovou z ryby? Jedná se o tu nejlahodnější část filety. Svíčková je pouze vysoké maso z filety bez ocasní a břišní části. Maso je velmi křehké a šťavnaté.

Zveřejněno 6. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aljašská treska svíčková se salátem ze šalotky, kapar a petržele

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkg9k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aljašská treska svíčková se salátem ze šalotky, kapar a petržele

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkg9k

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: Recept se mi líbí, ryby máme rádi, určitě zkusím. :-K

Vypadá to dobře

Suroviny:
treska aljašská, cibule šalotka, kapary, šťáva citronová, olej olivový, okurky sterilované, hořčice hrubozrnná, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu