Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová pánev se zeleninou

Jednoduché a rychlé jídlo připravíme na pánvi z hub a zeleniny. Žampiony a hlívu ústřičnou můžeme případně nahradit lesními houbami. Pokrm láká k ochutnání pěknými barvami.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Houby pokrájíme na malé kousky. Papriky a feferonku zbavíme semen a pokrájíme na nudličky, pórek na kolečka, česnek na plátky. Rajčata spaříme, sloupneme slupku a nakrájíme na kostičky. Krok 2: V pánvi rozehřejeme olej, orestujeme kmín, přidáme houby, papriku, feferonku, pórek a vše za stálého míchání smažíme asi 5 minut. Krok 3: Do směsi přimícháme jogurt, přidáme česnek, koření, sůl a rajčata. Vše dusíme ještě asi 10 minut. Na talíři sypeme petrželkou.

Zveřejněno 7. 1. 2025

Poznámka autora poslirecept

Uvedené houby můžeme zaměnit za houby lesní. Petrželku nahradíme například čerstvým koriandrem či kerblíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová pánev se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD811

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová pánev se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD811

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
žampióny, hlíva ústřičná, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, feferonka, pórek, česnek, rajče, olej, kmín celý, koření kari, jogurt bílý, petrželka

Přidat fotografie receptu