Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová líčka z pomalého hrnce

Vepřová líčka z pomalého hrnce jsou velice šťavnatá a nemusíte je stále podlévat, aby se nic nepřipálilo. Pokrm můžete směle podávat při slavnostnějších příležitostech. Ideální přílohou je bramborová nebo celerová kaše.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 175 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 150 min

175 min (25 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Líčka očistíme od blan, osolíme, restujeme na oleji dorůžova a dáme do pomalého hrnce. Krok 2: Od cibule, mrkve a celeru odřízneme malou část, kterou použijeme na ozdobu na talíři. Krok 3: Do výpeku dáme osmahnout na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, mrkev, celer a ke konci opékání přidáme česnek nakrájená na plátky. Osmaženou zeleninu přidáme k masu. Krok 4: Do hrnce ještě přidáme protlak, vývar (líčka nemusí být zcela potopená), koření, sůl a hrnec zapneme na 80 °C. Vše dusíme 2,5 hodiny. Krok 5: Odloženou zeleninu ozdobně nakrájíme a krátce povaříme ve slané vodě. Krok 6: Měkké maso vyjmeme z hrnce, zeleninu rozmixujeme a propasírujeme přes cedník. Pokud je omáčka řídká, tak ji necháme na pánvi odpařit. Do hotové omáčky přidáme rozpustit máslo a již nevaříme. Krok 7: Jako příloha se hodí bramborové nebo celerové pyré.

TIP: Nejlepší recepty na dušené maso

Zveřejněno 10. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5GOD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5GOD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
líčka vepřová, cibule, mrkev, celer, česnek, slanina, víno červené, vývar masový, protlak rajčatový, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, tymián, sůl, olej, máslo

Přidat fotografie receptu