Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékaný květák se sýrem

Jednoduchou dobrotu z květáku připravíme snadno a rychle. Díky skvělé chuti si ji jistě oblíbí i děti. Krátce uvařený květák stačí poklást anglickou slaninou, polít sýrovým bešamelem a krátce zapéct.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody asi na 5 minut. Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme hladkou mouku a uděláme jíšku, kterou zalijeme mlékem a smetanou. Vmícháme hořčici, ochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a přidáme nastrouhanou nivu. Sýr necháme za stálého míchání rozpustit. Krok 3: Květák slijeme, necháme okapat a přendáme do vymazaného pekáčku. Na něj poklademe vrstvu pokrájené anglické slaniny a vše zalijeme připraveným sýrovým bešamelem. Vložíme do trouby a zapékáme při 180 °C asi 20 minut. Krok 4: Hotový pokrm posypeme čerstvou pažitkou.

TIP: Další skvělé pokrmy z květáku

Zveřejněno 13. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaný květák se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Y94

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaný květák se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Y94

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, sůl, máslo, mouka hladká, mléko, smetana, hořčice francouzská, ořech muškátový, pepř, sýr niva, olej, slanina anglická, pažitka

Přidat fotografie receptu