Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zabijačkové miny pizzy

Tradiční zabíjačkový prejt je pochoutkou z krve a krup. Využijte jej jako součást náplně do koláčků. Nekynuté těsto s máslem a jogurtem doplníte kupkou prejtu, strouhaným sýrem a upečete dorůžova. Nejen chlapi se po nich budou moct utlouct.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Prejt smícháme s majonézou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Krok 2: V druhé míse smícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva, na střed rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažné vody a necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny a zaděláme vláčné těsto, které rozdělíme 10-15 kousků. Krok 3: Z každého kousku prsty utvoříme placičku, skleničkou utvoříme na středu důlek, potřeme okraje prošlehaným vejce, naplníme prejtem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme na 180 °C dorůžova, přibližně 30 minut.

TIP: Jak důlkovat nejen koláčky

Zveřejněno 10. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabijačkové miny pizzy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9AYp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabijačkové miny pizzy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9AYp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, droždí čerstvé, cukr krystal, sůl, máslo, jogurt bílý, voda, olej, prejt, majonéza, sýr tvrdý, vejce, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu