Kváskové lívance s vanilkou a perníkovým kořením
Pokud jste také propadli kváskování, určitě vás potěší, že kvásek využijete i ve sladké kuchyni. Kváskové lívance sice zaberou více času, jejich skvělá chuť a pěkná vůně vám to ale vynahradí.
Postup přípravy
Krok 1: Ráno připravíme rozkvas. Lžíci aktivního kvásku smícháme v menší misce s 130 g žitné mouky a 130 g vody. Pořádně promícháme, zakryjeme igelitovým sáčkem a necháme na kuchyňské lince kvásek pracovat 9 (v létě to postačí) - 12 hodin (v zimě). Z rozkvasu dáme lžíci stranou pro příště.
Krok 2: V míse smícháme 250 g aktivního žitného kvásku s kořením, solí, vajíčkem, moukou, máslem a mlékem. Pečlivě promícháme a pokud by bylo těsto příliš husté, přilijeme ještě trochu mléka. Mísu zakryjeme sáčkem a dáme jej kynout přes noc do lednice.
Krok 3: Ráno vyndáme těsto z lednice a necháme jej 10 minut při pokojové teplotě. Pak rozpálíme pánev nebo lívanečník, potřeme jej ghí nebo olejem a usmažíme lívance z obou stran.
Zveřejněno 15. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskové lívance s vanilkou a perníkovým kořením
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yA1A
Moje poznámka
Kváskové lívance s vanilkou a perníkovým kořením
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yA1A
Nejnovější recepty
Kološvárské zelí z remosky
Přidáno před 3 hodinami
Pizza koláč s chřestem
Přidáno před 4 hodinami
Omeleta se zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 4 hodinami
Zasněžené cupcakes
Přidáno před 4 hodinami
Velikonoční malé dortíčky
Přidáno před 17 hodinami
Muffiny z černého piva
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na camping salát, který nadchl Jana Krause: Těhotnej kuchař prozradil, v čem je kouzlo jeho receptu
Langoše z jogurtového těsta jsou v horkovzdušné fritéze hotové do 10 minut: Stojí pár korun a připravit je zvládne každý
Hitem kaváren je ube latte z fialových batátů. Chutná po oříšcích, voní květinami a spolehlivě povzbudí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Zazie před 9 minutami
Zelňačka (klasika)
esindler@seznam.cz před 26 minutami
Řapíkatá polévka s pohankou
hana krausova před 1 hodinou
Krupicová kaše
Kattyy před 15 hodinami
Jablečné sušenky nejen na výlet
Merylas před 16 hodinami
Rychlý špekáčkový salát
Jan Nemec před 16 hodinami
Mléčná ovesná kaše
Merylas před 16 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
Sahula před 17 hodinami
Pečené vepřové koleno
lunav1 před 18 hodinami
Svíčková na smetaně
lunav1 před 18 hodinami
Suroviny:
mouka žitná,
voda,
kvásek,
mouka celozrnna pšeničná,
sůl,
koření do perníku,
lusk vanilkový,
ghee,
máslo,
vejce,
mléko,
kůra citronová
Komentáře