Bramborové troubáky
Bramborové placky na různé způsoby jsou klasika, kterou známe už od našich babiček. Chutné jsou i jako pečené vdolečky. Podáváme je nasladko, potřené povidly a posypané mletým mákem.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvařené den předem ve slupce oloupeme a najemno nastrouháme. Přendáme je na vál, posypeme hrubou moukou promíchanou s kypřicím práškem a trochou soli.
Krok 2: Přidáme vejce, mléko a rukama zpracujeme na hladké těsto.
Krok 3: Troubu předem vyhřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 4: Vyválíme placku silnou asi dva centimetry a vykrájíme kolečka (formičkou, skleničkou nebo hrnečkem), která přendáme na plech.
Krok 5: Povrch vdolečků potřeme rozpuštěným máslem, plech vložíme do trouby a dozlatova pečeme zhruba 20 minut .
Krok 6: Hotové troubáky potřeme povidly, rozdělíme na talíře, posypeme mletým mákem promíchaným s moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Zveřejněno 17. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové troubáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN652
Moje poznámka
Bramborové troubáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN652
Nejnovější recepty
Snídaňové slané muffiny s cottage
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové medailonky z panenky na česneku
Přidáno před 6 hodinami
Myslivcova játra
Přidáno před 6 hodinami
Bakoňské vepřové karé
Přidáno před 6 hodinami
Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Plněný vepřový bůček s jarní nádivkou
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Kávové řezy jsou vynikajícím moučníkem nejen ke kávě. Využijte silnou kávu bez lógru a nechte rozetřený krém vychladit
Játrová rýže jako vynikající zavářka do polévky: Mini alternativa knedlíčků je snazší na přípravu, hlavní je směs pořádně ochutit
Jídelníček čínského diktátora Mao Ce-tunga: Rybí hlava plněná tofu, prorostlý bůček a pálivá paprika ke každému jídlu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše z jogurtu
MajaFero před 1 hodinou
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Sharkie před 3 hodinami
Domácí chléb II.
Petulice před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Lukrejka před 4 hodinami
Zapražená bramborová kaše (staročeský recept)
Antonausprag před 4 hodinami
Letní špagety
spodkalsky před 6 hodinami
Tvarožník s drobenkou
Surmei před 7 hodinami
Tvarohové šátečky s jablky
esstelle před 8 hodinami
Jednoduchý koláč s tvarohem
Mirek22 před 8 hodinami
Naložený Romadúr na topince
Zezik před 8 hodinami
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
kypřící prášek,
sůl,
vejce,
mléko,
máslo,
povidla švestková,
mák mletý,
cukr moučkový
Komentáře