Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové troubáky

Bramborové placky na různé způsoby jsou klasika, kterou známe už od našich babiček. Chutné jsou i jako pečené vdolečky. Podáváme je nasladko, potřené povidly a posypané mletým mákem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvařené den předem ve slupce oloupeme a najemno nastrouháme. Přendáme je na vál, posypeme hrubou moukou promíchanou s kypřicím práškem a trochou soli. Krok 2: Přidáme vejce, mléko a rukama zpracujeme na hladké těsto. Krok 3: Troubu předem vyhřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Vyválíme placku silnou asi dva centimetry a vykrájíme kolečka (formičkou, skleničkou nebo hrnečkem), která přendáme na plech. Krok 5: Povrch vdolečků potřeme rozpuštěným máslem, plech vložíme do trouby a dozlatova pečeme zhruba 20 minut . Krok 6: Hotové troubáky potřeme povidly, rozdělíme na talíře, posypeme mletým mákem promíchaným s moučkovým cukrem a ihned podáváme.

TIP: Další inspirace na bramborové placky

Zveřejněno 17. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové troubáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN652

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové troubáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN652

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, kypřící prášek, sůl, vejce, mléko, máslo, povidla švestková, mák mletý, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu