Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lotus cheesecake s jablky a drobenkou

Lahodné spojení korpusu z karamelových sušenek, jemného tvarohového krému, šťavnaté jablečné vrstvy a křupavé drobenky. Dort navíc krásně voní perníkovým kořením. Ochutnejte a určitě nebudete litovat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

funnylucy

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 55 min

80 min (25 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozmixujeme, smícháme s máslem a dáme do formy vyložené pečicím papírem. Krok 2: Troubu vyhřejeme na 150 °C. Krok 3: V míse vyšleháme vejce s cukrem, přidáme perníkové koření, lžičku pudinku, tvarohy a smetanu. Nalijeme na korpus a dáme péct. Krok 4: Mezitím nastrouháme jablka, smícháme je s medem, trochou pudinku a perníkovým kořením. Krok 5: Připravíme také drobenku a to tak, že všechny uvedené suroviny rozmixujeme. Krok 6: Po 15 minutách pečení, když už je seshora cheesecake trochu upečený, naneseme nahoru připravená jablka. Zasypeme drobenkou a pečeme dalších cca 40 minut. Krok 7: Necháme vychladnout a můžeme servírovat.

TIP: Jak připravit nepečený Lotus cheesecake

Zveřejněno 17. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lotus cheesecake s jablky a drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R68wY

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lotus cheesecake s jablky a drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R68wY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sušenky karamelové, máslo, tvaroh plnotučný, tvaroh polotučný, smetana zakysaná, vejce, koření do perníku, cukr krupice, cukr vanilkový, pudink vanilkový, jablko, med, pudink vanilkový, koření do perníku, sušenky karamelové, máslo, cukr, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu