Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kološvárské zelí z remosky

Tradiční pokrm zejména na Slovensku a v Maďarsku. Kološvárské zelí je ve vrstvách skládaný pokrm do pekáčku. Mezi vrstvy patří kysané zelí, vařená rýže, mleté maso, zelenina a také klobása. Vše zakončí přeliv ze zakysané smetany.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme 1 lžíci mleté papriky, vymačkané kysané zelí a promícháme. Krok 2: K masu přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a zamícháme. Papriky nakrájíme na proužky, rajčata a klobásy na kolečka. Krok 3: Remosku vyložíme pečicím papírem. Na dno rozprostřeme vrstvu z poloviny zelí, na něj vrstvu masa, dále rýži, klobásy, papriky, rajčata a na konec zbytek zelí. Krok 4: Povrch potřeme osolenou a opepřenou zakysanou smetanou. Pečeme 45 minut.

TIP: Jak si poradit ve výběru remosky

Zveřejněno 16. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kološvárské zelí z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ76j

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kološvárské zelí z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ76j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, zelí bílé kysané, rýže, klobása papriková, cibule, paprika čerstvá zelená, rajče, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu