Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kološvárské zelí z remosky

Tradiční pokrm zejména na Slovensku a v Maďarsku. Kološvárské zelí je ve vrstvách skládaný pokrm do pekáčku. Mezi vrstvy patří kysané zelí, vařená rýže, mleté maso, zelenina a také klobása. Vše zakončí přeliv ze zakysané smetany.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme 1 lžíci mleté papriky, vymačkané kysané zelí a promícháme. Krok 2: K masu přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a zamícháme. Papriky nakrájíme na proužky, rajčata a klobásy na kolečka. Krok 3: Remosku vyložíme pečicím papírem. Na dno rozprostřeme vrstvu z poloviny zelí, na něj vrstvu masa, dále rýži, klobásy, papriky, rajčata a na konec zbytek zelí. Krok 4: Povrch potřeme osolenou a opepřenou zakysanou smetanou. Pečeme 45 minut.

TIP: Jak si poradit ve výběru remosky

Zveřejněno 16. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kološvárské zelí z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ76j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kološvárské zelí z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ76j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, zelí bílé kysané, rýže, klobása papriková, cibule, paprika čerstvá zelená, rajče, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu