Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky s mandlemi a zeleninou

Už vás nebaví klasické karbanátky pouze z mletého masa? Přidejte do nich nastrouhanou a orestovanou kořenovou zeleninu, plátky mandlí a pár růžiček květáku. Zelenina jde s masem skvěle dohromady a karbanátky odlehčí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle a až zesklovatí, přidáme nakrájené květákové růžičky, očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Restujeme 5 minut a poté odstavíme a necháme vychladnout. Krok 2: Nakrájený rohlík namočíme ve vodě a dobře vymačkáme. Krok 3: K mletému masu přidáme vymačkaný rohlík, vejce, škrob, koření, sůl a dobře promícháme. Dále přidáme orestovanou zeleninu, nasekanou petrželku, drobně nakrájenou chilli papričku, mandlové lupínky (trochu pomačkané) a zamícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Krok 4: Utvoříme karbanátky, které můžeme smažit na oleji, v troubě nebo horkovzdušné fritéze.

TIP: Jak připravit karbanátky v troubě

Zveřejněno 16. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky s mandlemi a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8Aj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky s mandlemi a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8Aj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, zelenina kořenová, květák, rohlík, vejce, škrob, cibule, sádlo, petrželka, lupínky mandlové, koření na mleté maso, strouhanka, chilli paprika čerstvá, sůl

Přidat fotografie receptu