Bramborové vdolky
Pokud nám od oběda zbyde trochu vařených brambor, můžeme z nich připravit kynuté, dozlatova smažené vdolky, které podáváme naslano. Vdolky pomažeme pikantním kečupem a posypeme strouhaným sýrem.
Postup přípravy
Krok 1: Z rozdrobeného droždí a trošky vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít.
Krok 2: Do mísy vsypeme mouku, přidáme najemno nastrouhané brambory, zbytek vlažného mléka, vejce a žloutek, sůl a nakonec vzešlý kvásek. Vypracujeme tužší těsto a necháme vykynout.
Krok 3: Pak ho rozválíme na válu na placku silnou asi 2 cm. Z plátu vykrajujeme kolečka. Smažíme z obou stran dozlatova.
Krok 4: Nakonec vdolky potíráme kečupem a sypeme sýrem.
Zveřejněno 19. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN6g6
Moje poznámka
Bramborové vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN6g6
Nejnovější recepty
Máslová dýně s lilkem, paprikami, mrkví a cizrnou
Přidáno před 8 hodinami
Dančí kýta na smetaně s karlovarským knedlíkem
Přidáno 22. 4. 2025 10:05
Plněné těstoviny se špenátem
Přidáno 22. 4. 2025 06:00
Kuřecí kousky na cibuli s rajčátky
Přidáno 21. 4. 2025 18:46
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno 21. 4. 2025 08:02
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno 21. 4. 2025 05:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Jasminka4 před 2 minutami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Bretik před 49 minutami
Koprová omáčka
starky59 před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
TerezaD před 3 hodinami
Závin se zelím a anglickou slaninou
Alicia8 před 7 hodinami
Uzená cibulačka se šalvějí
Raymond před 7 hodinami
Vajíčkový salát
Slavista62 před 9 hodinami
Pochválená játra
Slavista62 před 9 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Slavista62 před 9 hodinami
Cookies s kousky čokolády
Iwana666 před 19 hodinami
Suroviny:
droždí,
mléko,
mouka hrubá,
brambory,
vejce,
žloutek,
sůl,
kečup pikantní,
sýr
Komentáře