Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna z jablečného sadu

Pečená kuřecí stehna přijdou k chuti kdykoliv. Tahle jsou nejprve dušená ve vlastní šťávě a ke konci doplněná o jablka a olivy. Díky bylinkám má pokrm úžasnou vůni. Vyzkoužejte tuto netradiční kombinaci a určitě si pochutnáte. Jako příloha se nejlépe hodí rýže.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na dno plechu s vyšším okrajem dáme na plátky nakrájenou jednu cibuli. Kuřecí stehna v kloubu rozkrojíme na paličku a špalíček, osolíme a položíme na plátky cibule. Na povrch masa položíme plátky másla. Krok 2: Přidáme větvičky bylinek, podlijeme, přikryjeme alobalem a dusíme v troubě 30 minut při teplotě 190 °C. Krok 3: Jablka nakrájíme na plátky silné 1,5 cm a vykrojíme z nich jádřinec. Druhou cibuli nakrájíme na klínky. Krok 4: K měkkým stehnům přidáme nakrájená jablka, cibuli, olivy a za občasného polévání dopečeme
dorůžova asi 15 minut. Krok 5: Jako přílohu použijeme rýži.

TIP: Nejoblíbenější recepty na kuřecí maso

Zveřejněno 18. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna z jablečného sadu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ783

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna z jablečného sadu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ783

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
stehno kuřecí, jablko zelené, jablko červené, cibule, olivy zelené, olivy černé, máslo, tymián, rozmarýn, šalvěj, sůl

Přidat fotografie receptu