Masové koule plněné kapustičkami
Opravdu vynikající způsob jak využít kapustičky jinak, než jen obvyklým přidáním do polévky či úpravou "na zádíčka". V tomto receptu jsou kapustičky obalené směsí z mletého masa a doplněné rajčatovou omáčkou. Ochutnejte vydatný a lahodný pokrm vhodný pro chladnější období.
Postup přípravy
Krok 1: Kapustičky očistíme a odřízneme košťálky. Vložíme je do vařící, mírně osolené vody a vaříme cca 4 minuty. Vyndáme je a necháme vychladnout.
Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli krátce orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek, orestujeme, přilijeme 50 ml vína a necháme ho vyvařit. Necháme zchladnout.
Krok 3: Do hluboké pánve dáme rajčatové pyré, 100 ml vína, vývar a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme.
Krok 4: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme strouhanku navlhčenou mlékem, vejce, připravenou cibuli s česnekem a drobně nakrájenou papriku. Důkladně propracujeme. Směsí obalíme kapustičky.
Krok 5: V pánvi, v které jsme restovali cibuli, rozehřejeme trochu oleje a masové koule rychle opečeme. Potom je vložíme do připravené rajčatové omáčky a dusíme asi 30 minut.
Krok 6: Jako příloha jsou vhodné těstoviny nebo rýže.
Zveřejněno 18. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masové koule plněné kapustičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY9By
Moje poznámka
Masové koule plněné kapustičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY9By
Nejnovější recepty
Koňaková bábovka II
Přidáno před 4 hodinami
Oblíbený salát I
Přidáno před 4 hodinami
Zelňačka s klobásou I
Přidáno před 4 hodinami
Rilletes
Přidáno před 4 hodinami
Masové koule plněné kapustičkami
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí paličky v bramborovém kabátku
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Fidel Castro snídal křepelčí vejce a tak miloval mléko, že nechal pro své potřeby vyšlechtit krávu s nadprůměrnou dojivostí
Kávové řezy jsou vynikajícím moučníkem nejen ke kávě. Využijte silnou kávu bez lógru a nechte rozetřený krém vychladit
Játrová rýže jako vynikající zavářka do polévky: Mini alternativa knedlíčků je snazší na přípravu, hlavní je směs pořádně ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Americké okurky
Tonja před 1 hodinou
Kuře na celeru
radrom před 2 hodinami
Kachna bez práce
Joey1 před 2 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Petule123 před 4 hodinami
Indická polévka s červenou čočkou
ma.cinkova před 4 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
Panova před 5 hodinami
Bulgurové placky s lilkem (kibbeh)
Antonausprag před 8 hodinami
Žebírka na medu
moury7 před 8 hodinami
Francouzské brambory
Hahan před 9 hodinami
Suroviny:
kapustičky,
maso mleté,
paprika čerstvá červená,
cibule,
česnek,
strouhanka,
mléko,
víno bílé,
vejce,
pyré rajčatové,
vývar drůbeží,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře