Zelňačka s klobásou I
Domácí zelňačka dokáže rozehnat neduhy různého původu a často vás během chvilky postaví na nohy. Vydatná pikantní polévka se zelím, klobásou a bramborami, zjemněná smetanou, je naší tradiční pochoutkou, která dokáže nahradit hlavní jídlo.
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme olej, na kterém osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, přidáme mletou sladkou papriku, krátce osmažíme a zaprášíme moukou. Uděláme paprikovou jíšku a základ zalijeme vařící vodou.
Krok 2: Do polévky přidáme 1/2 kostky masového bujonu, bobkové listy, mletý černý pepř, osolíme a vaříme asi 15 minut. Místo vody a kostky můžeme rovnou použít domácí masový vývar.
Krok 3: Sterilované zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a překrájíme na menší kousky.
Krok 4: Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit do malého množství vody.
Krok 5: Po 15 minutách vaření přidáme do polévky připravené zelí a utřený česnek. Polévku promícháme a na mírném ohni vaříme, než se uvaří brambory.
Krok 6: Jakmile jsou brambory uvařené, dáme je i s vodou, ve které se vařily do polévky. Dále přidáme na kostičky nakrájenou mírně pálivou paprikovou klobásu, polévku krátce povaříme a na závěr přidáme smeatnu. Polévku promícháme, prohřejeme a podáváme.
Zveřejněno 18. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka s klobásou I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkgBL
Moje poznámka
Zelňačka s klobásou I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkgBL
Nejnovější recepty
Koňaková bábovka II
Přidáno před 4 hodinami
Oblíbený salát I
Přidáno před 4 hodinami
Zelňačka s klobásou I
Přidáno před 4 hodinami
Rilletes
Přidáno před 5 hodinami
Masové koule plněné kapustičkami
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí paličky v bramborovém kabátku
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Fidel Castro snídal křepelčí vejce a tak miloval mléko, že nechal pro své potřeby vyšlechtit krávu s nadprůměrnou dojivostí
Kávové řezy jsou vynikajícím moučníkem nejen ke kávě. Využijte silnou kávu bez lógru a nechte rozetřený krém vychladit
Játrová rýže jako vynikající zavářka do polévky: Mini alternativa knedlíčků je snazší na přípravu, hlavní je směs pořádně ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Americké okurky
Tonja před 1 hodinou
Kuře na celeru
radrom před 2 hodinami
Kachna bez práce
Joey1 před 3 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Petule123 před 4 hodinami
Indická polévka s červenou čočkou
ma.cinkova před 4 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
Panova před 5 hodinami
Bulgurové placky s lilkem (kibbeh)
Antonausprag před 8 hodinami
Žebírka na medu
moury7 před 8 hodinami
Francouzské brambory
Hahan před 9 hodinami
Suroviny:
zelí sterilované,
olej,
cibule,
paprika sušená sladká,
brambory,
bobkový list,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
česnek,
klobása pikantní,
bujón,
voda
Komentáře