Žampionová paštika
Žampionová paštika je vynikající alternativou k těm masovým. Její příprava je navíc rychlá a snadná. Portské víno, slanina a směs koření dávají paštice autentickou chuť. Určitě stojí za vyzkoušení.
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájené žampiony opečeme na másle, vyndáme z pánve a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a slaninu. Restujeme tak dlouho, až slanina pustí tuk a cibule zesklovatí. Ke konci přidáme utřený česnek.
Krok 2: Žampiony vrátíme zpět do pánve, přidáme koření, víno, osolíme, nepatrně podlijeme a dusíme 10 minut. Tekutinu necháme vydusit, zaprášíme moukou a 5 minut provaříme.
Krok 3: Vše rozmixujeme na hladkou hmotu a naplníme do nádoby. Můžeme zalít 3 lžícemi chladnoucího rozpuštěného másla. Paštiku necháme v lednici do druhého dne ztuhnout.
Zveřejněno 19. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPp7R
Moje poznámka
Žampionová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPp7R
Nejnovější recepty
Asijská miska s vaječnými roládkami
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové maso à la rillettes
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s karamelizovanou červenou cibulí
Přidáno před 4 hodinami
Pikantní chuťovky ze špekáčků
Přidáno před 4 hodinami
Pórkové chuťovky
Přidáno před 4 hodinami
Žampionová paštika
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Guláš pro vídeňské kočí: Fiaker guláš obsahuje kromě masa i klobásku, vajíčko a kyselou okurku, nejlepší je s knedlíkem
Fidel Castro snídal křepelčí vejce a tak miloval mléko, že nechal pro své potřeby vyšlechtit krávu s nadprůměrnou dojivostí
Kávové řezy jsou vynikajícím moučníkem nejen ke kávě. Využijte silnou kávu bez lógru a nechte rozetřený krém vychladit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborné lasagne
bedrich.ordan97 před 1 minutou
Výborné kynuté těsto
Fiki1 před 7 minutami
Zapékaná růžičková kapusta
pe3cek před 30 minutami
Karbanátky z hlívy ústřičné
knihomolka před 32 minutami
Cordon bleu - plněný řízek
Panova před 2 hodinami
Farářská polévka / zeleninová s vaječnými nočky
Vasrmanka před 3 hodinami
Houbová polévka podle paní nadlesní
tara23 před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
pe3cek před 4 hodinami
Špagety se žampiony a pestem ze sušených rajčat
KatkaCechova před 5 hodinami
Suroviny:
žampióny,
cibule,
česnek,
máslo,
slanina,
mouka hladká,
víno portské,
vývar masový,
sůl,
koření paštikové,
koření houbová variace,
máslo
Komentáře