Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský hruškový koláč

Výborný koláč z vláčného tvarohového těsta se šťavnatými hruškami si vás jistě získá. Vynikající je také s nektarinkami nebo s broskvemi. Pokud máte rádi křupavou drobenku, můžete ji na koláč také přidat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme olej a mléko a šleháme dál. Postupně přidáme šťávu z citronu, měkký tvaroh, kypřicí prášek a nakonec mouku. Kulatou formu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Krok 2: Vlijeme těsto a přidáme oloupané a nakrájené hrušky. Můžeme ozdobit drobenkou. Krok 3: Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 50 minut.

Zveřejněno 20. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský hruškový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M87W1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský hruškový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M87W1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, olej, mléko, šťáva citronová, tvaroh měkký, kypřící prášek, mouka polohrubá, hruška, drobenka, máslo, strouhanka

Přidat fotografie receptu