Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové placky plněné prejtem

Bramborové placky z vařených brambor, opékané nasucho nebo sádle, jsou v tomto receptu plněné teplým prejtem a posypané osmaženou cibulkou. Skvěle se k nim hodí nakládaná zelenina. Jedná se o snadné a nepříliš nákladné jídlo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme ji na sádle. Krok 2: Brambory oloupeme a najemno nastrouháme, promícháme s vejcem, solí a moukou. Tu přidáváme postupně, podle druhu brambor. Vypracujeme nelepivé těsto. Krok 3: Z těsta postupně vyválíme 8 placek, které opečeme na pánvi nasucho, na sádle či oleji. Krok 4: Prejt ohřejeme a potřeme jím placky. Zarolujeme a překrojíme na poloviny. Krok 5: Podáváme s osmaženou cibulkou a naloženou zeleninou.

TIP: 7 receptů na bramborové lokše

Zveřejněno 19. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové placky plněné prejtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R68jw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové placky plněné prejtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R68jw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, vejce, mouka polohrubá, sůl, sádlo, prejt, cibule, sádlo, okurky sterilované, paprika kozí roh, čalamáda

Přidat fotografie receptu