Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Normandská krůtí stehna

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 056 kJ /
1 925 kcal
Bílkoviny10,60 g
Tuky199,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 3,24 g
Sůl8,10 g
Sacharidy7,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí stehna osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na směsi másla a oleje. Jakmile má maso křupavou kůrčičku, přendáme ho do pekáčku a vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200°C. Pečeme doměkka a občas podléváme vodou nebo vývarem a přeléváme výpek přes maso. Krok 2: Mezitím připravíme omáčku. V pánvi po opékání stehen ponecháme 1-2 lžíce výpeku, přidáme lžíci másla a opečeme proužky slaniny, plátky oloupaného jablka a poloviny šalotek dohněda. Zasypeme cca dvěma lžícemi hladké mouky, zalijeme vínem, vývarem a povaříme. Dochutíme solí a pepřem, odstavíme z plotny a vmícháme smetanu.
Pečené maso obereme z kostí a podáváme na normandské omáčce.

Zveřejněno 16. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Normandská krůtí stehna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQyG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Normandská krůtí stehna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQyG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Tak doufám, že bude chutnat...;-)

To je moc lákavé. Receptík ukládám:-K:yes:..+1

Bohdanko, doufám, že večeře rodinku nezklamala...:-);-)

Moc dobre,doufam,že bude chutnat i rodince dik

Budu ráda, když vyzkoušíte - to platí u všech receptů, které jsem vložila...:-). Ale zrovna tohle je opravdu pochoutka...nechválím sebe, recept je prastarý...;-):-)
Díky za body!

Elizo:-)paráda:yes: a jelikož se mi sestava surovin moc líbí:-p posílám ti boďku;-)

Tak tohle mi uteklo - úžasné :yes::yes: +;-)

Patricie, děkuju za pochvalu :-). Dlouho jsem tě tu neviděla... To se dělá, takové absence...?! :-D:-D

Ježiš Eli, to je krása. Krůtí maso je můj favorit. Recept pěkný, fotka nádherná. +:-)):-)):-))

Maris, určitě recept přidej, ať je také v kategorii "králík" (tedy "jiné maso") :-p;-). Magazín Albert si také beru, jsou tam pěkné fotografie, ale tam mi tenhle recept unikl. Připravovala jsem ho podle jídla, které si dala kolegyně k obědu (dala mi ochutnat...:-) ) Vždycky se snažím odhadnout, z jakých surovin a v jakém poměru je to, co mi chutná, uvařeno... :-p
Za bodíky děkuju a Maris, už se těším na králičí fotku!!

fiiiiiha....a ja mam veru take chude stehna v mraznicke....ten moj moriak bol asi bezec

Elizo, už včera jsem tady psala dlouhý komentář, jaká je to krása:-)) a v tom začaly problémy, nešlo to odeslat. Takže dnes bez dlouhých keců..plusíík!:-D:yes::yes::yes:

Moc hezké a určitě dobré:yes::-p

Elizo, Ty mně snad čteš myšlenky, či co :-O :-))Já mám naplánovaného na pátek Normandského králíka. Teď nedávno byl recept v magazínu Albert a moc se mi líbil. Není tam ta anglická, trochu jiné poměry surovin, ale jinak v podstatě stejné. Musí to být dobrota a posílám Ti bodík za recept i za fotky ;-):yes:

Tématické fráze:
krůtí stehna recept, krútí stehna, dobrý recept na krůtí stehna, krůtí stehna recepty, recepty na kruti stehna, krůtí stehno recept, recepty krůtí stehna, kruti stehno recepty, krůtí stehna podle dity p, recept krůtí stehna, recept na krůtí stehna, kruti stehno, normandské kuře, kruti stehn, jak dlouho pect kruti stehna, jak dlouho pect kralika, pečeme krůtí stehna, jak dlouho pect kruti stehno, krůti stehna - recept, recepty z krutiho stehna

Suroviny:
stehno krůtí, slanina anglická vcelku, cibule šalotka, jablko zelené, víno bílé suché, vývar, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, olej, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu