Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové marinované kapsy plněné slaninou, křenem a jablky

Vepřové maso patří mezi stálice české kuchyně. Připravte z libové a chutné pečeně plněné kapsy. Jsou marinované v jogurtu a uvnitř se pojí chutě pikantní hořčice, křenu a jablka se slaninou. Lahodný pokrm na všední i sváteční den.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min + uležení masa přes noc

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, + uležení masa přes noc)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z pečeně ukrojíme 2 silné plátky, do kterých nařízneme kapsy po stranách a vespod necháme neproříznuté. Krok 2: Vytvořené kapsy přes fólii naklepeme, vnitřky potřeme jogurtem, poté potřeme i vršky z obou stran a uložíme v uzavíratelné misce do chladničky přes noc. Hodinu před přípravou vyndáme a necháme odpočinout otevřené. Krok 3: Očistíme a nastrouháme křen. Oloupané jablko zbavíme jádřince, nakrájíme na silnější měsíčky a pokapeme citronovou šťávou. Zapneme troubu na 180 °C. Krok 4: Vnitřek masové kapsy potřeme hořčicí, na 2 plátky slaniny dáme lžíci křenu, přeložíme a zasuneme do kapsy. Vložíme doprostřed 2 měsíčky jablka a kapsu uzavřeme jehlou na maso nebo párátkem. Stejně uděláme i druhou kapsu. Krok 5: Obě kapsy osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou, poté opečeme v rozehřáté pánvi na másle nebo oleji. Krok 6: Pokud nemáme pánev, kterou můžeme dát do trouby, přendáme kapsy i se šťávou do zapékací nádoby. Přidáme zbylou anglickou slaninu, obložíme měsíčky jablka a zalijeme 150 ml smetany. Krok 7: Dáme péct na 25 minut, obrátíme kapsy a dopečeme ještě 15-20 minut z druhé strany. Po vyndání z trouby polijeme zbylou smetanou. Podáváme s bramborami upravenými dle své chuti.

Zveřejněno 21. 1. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Pokud není čas nechat maso marinovat přes noc je potřeba alespoň 2 hodiny, aby bylo po upečení šťavnaté a měkké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové marinované kapsy plněné slaninou, křenem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkg72

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové marinované kapsy plněné slaninou, křenem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkg72

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, jogurt bílý, ghee, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná, slanina anglická, křen strouhaný, jablko, šťáva citronová, mouka hladká, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu