Domácí gnocchi se špenátem
Domácí gnocchi chutnají mnohem lépe než ty kupované. Připravíme je z pečených brambor, díky tomu není potřeba přidávat tolik mouky a gnocchi budou křehčí. Gnocchi podáváme s červenou cibulí, slaninou a špenátem.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory důkladně omyjeme. Na plech vysypeme sůl, aby pokryla dno. Na sůl rozložíme brambory ve slupce a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi hodinu. Necháme je vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme, přidáme hladkou mouku a bramborový škrob. Promícháme a vypracujeme hladké těsto.
Krok 2: Z bramborového těsta vyválíme válečky a tupou stranou nože odkrájíme kousky, z kterých vytvarujeme kuličky. Vidličku přitlačíme na kuličky a tahem vytvarujeme noky. Ihned je vaříme ve vroucí osolené vodě 8 minut, nebo až vyplavou.
Krok 3: Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, červenou cibuli na měsíčky a česnek na slabé plátky. V kastrůlku rozehřejeme olej a přidáme slaninu s cibulí, krátce orestujeme a přidáme uvařené bramborové noky s česnekem. Prohřejeme a přimícháme oprané špenátové listy.
Krok 4: Na závěr dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 24. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí gnocchi se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6wXK
Moje poznámka
Domácí gnocchi se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6wXK
Nejnovější recepty
Krůtí plátky s fazolkami a kapary
Přidáno před 5 hodinami
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Linecké pro zamilované
Přidáno 23. 1. 2025 18:51
Čočková polévka s bulgurem
Přidáno 23. 1. 2025 18:45
Slaný koláč s hráškem
Přidáno 23. 1. 2025 18:02
Barevná srdíčka s perníkovou příchutí
Přidáno 23. 1. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Bavorské Apfelkücherl aneb Smažené jablečné kroužky: Masopustní specialita voní skořicí a hotová je raz dva
Adolf Hitler jedl maso jen výjimečně a údajně měl v plánu po vítězství ve válce proměnit Němce ve vegetariánský národ
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové lívance
TondaJ před 37 minutami
Šunkové závitky
Jan Nemec před 1 hodinou
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Monasek288 před 1 hodinou
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Majka-pamas před 5 hodinami
Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem
Danulka52 před 7 hodinami
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
wimra před 7 hodinami
Šunkofleky II
Jan Nemec před 7 hodinami
Zapékané těstoviny s tuňákem
Kdyzjehlad před 10 hodinami
Zapékané brambory s tvarůžky a kuřecími játry
skopek před 10 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
lunav1 před 10 hodinami
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
škrob bramborový,
sůl,
špenát,
slanina anglická,
cibule červená,
česnek,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře