Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí hřebínek na rozmarýnu

Jehněčí maso je velmi zdravé, má minimum tuku a nemá typické aroma skopového. Opečená jehněčí žebírka podávaná s bramborovými noky ochucenými česnekem a bylinkami vás o tom přesvědčí. Uvidíte, že si pochutnáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Jehněčí hřebínek osolíme ze všech stran a opečeme na pánvi, pří středním stupni na oleji takto: opékáme 8 minut a maso po minutě otáčíme, aby se opeklo ze všech stran. Krok 2: Olej vyměníme za máslo, přidáme 3 stroužky česneku, rozmarýn a opékáme další 4 minuty ze všech stran a poléváme výpekem. Maso dáme odpočinout na 5 minut pod alobal. Krok 3: Ve výpeku orestujeme kolečka cibule a plátky česneku, přidáme spařený medvědí česnek, vařené noky, osolíme, opepříme a prohřejeme. Na talíř dáme porci noků a nahoru opečené jehněčí maso.

Zveřejněno 25. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí hřebínek na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB1vY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí hřebínek na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB1vY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
česnek, máslo, olej, rozmarýn, cibule červená, česnek mědvědí, sůl, pepř mletý, noky bramborové

Přidat fotografie receptu