Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák po polsku

Tento jednoduchý recept pochází z polské kuchyně. Stačí pár obyčejných surovin a během chvilky je proměníme v lahodné jídlo. Uvařený květák stačí posypat voňavou smaženou strouhankou, kousky vařených vajec a polít rozpuštěným máslem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák očistíme a opláchneme. Rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Krok 2: Mezitím uvaříme vejce natvrdo, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 3: V pánvi rozpustíme polovinu másla a dozlatova na něm osmažíme strouhanku. Krok 4: Uvařený květák rozdělíme na talíře a posypeme osmaženou strouhankou. Doplníme vejci a pokapeme zbylým máslem. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Zveřejněno 27. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák po polsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82XA3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák po polsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82XA3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Zajímavý nápad. 😊 Určitě vyzkouším.

Máte skvělý recept? Podělte se o něj!

Přidat recept

Právě bylo uvařeno

Suroviny:
květák, vejce, máslo, strouhanka, sůl, petrželka

Přidat fotografie receptu