Celozrnné placky s dipem
Vychutnejte si tuto zdravou svačinu s výtečnou chutí. Kynuté pečené placky z celozrnné mouky a pohanky servírujte se svěží tvarohovou pomazánkou, ochucenou čerstvými bylinkami a ozdobenou rajčátky.
Postup přípravy
Krok 1: Pohanku uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.
Krok 2: Mezitím připravíme kvásek z vlažného mléka, droždí a 1 lžíce mouky.
Krok 3: V misce smícháme mouku a co nejvíce vymačkanou uvařenou pohanku. Přidáme vejce, olej, sůl, vzešlý kvásek a zaděláme těsto. Vodu přidáváme po částech tak, aby vzniklo hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme vykynout.
Krok 4: Než těsto vykyne, připravíme pomazánku. Tvaroh smícháme s utřeným česnekem, nasekanými bylinkami a dochutíme solí a pepřem.
Krok 5: Nakynuté těsto na pomoučené ploše rozválíme na 1,5 cm vysoký plát, ze kterého skleničkou vykrájíme placky. Přendáme je na plech s pečicím papírem a ostrým nožem je nakrojíme, aby vznikla mřížka (nedokrajujeme do konce, pouze do 2/3). Pečeme při 200 °C asi 20 minut.
Krok 6: Placky podáváme s pomazánkou dozdobené rajčátky a se sklenkou studeného mléka nebo podmáslí.
Zveřejněno 27. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnné placky s dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRAMv
Moje poznámka
Celozrnné placky s dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRAMv
Nejnovější recepty
Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú
Přidáno před 12 hodinami
Čokoládové muffiny s Nutellou
Přidáno před 12 hodinami
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Přidáno před 14 hodinami
Smažené žampiony, volská oka a ledový salát s kapií
Přidáno před 14 hodinami
Holandský řízek podle ČSN
Přidáno před 15 hodinami
Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Retro okénko: Kostkový cukr i barevný cukr bridž byly kdysi hity. Půlkilová krabice vyšla na 8 Kčs a děti z ní tajně ujídaly
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlá borůvková bublanina
Neregistrovaný před 9 minutami
Holandský řízek podle ČSN
Neregistrovaný před 19 minutami
Paprikové klobásy podle Smolíčka (bez uzení)
Neregistrovaný před 44 minutami
Pečené placičky z květáku, šunky a sýru
Neregistrovaný před 56 minutami
"Vylepšené" bramborové knedlíky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 3 hodinami
Vepřové v bramborové omáčce
Neregistrovaný před 3 hodinami
Koláče po babičce
Neregistrovaný před 3 hodinami
Holandské řízky
Neregistrovaný před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 4 hodinami
Suroviny:
pohanka,
mléko,
droždí,
mouka celozrnná,
vejce,
olej olivový,
sůl,
voda,
tvaroh nízkotučný,
česnek,
čerstvé bylinky,
sůl,
pepř mletý,
rajče
Komentáře