Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valentýnské menu

Valentýnské šunkové a vaječné srdce podávané s hebkou bramborovou kaší, vhodně doplněné čerstvou zeleninou, připraví pro své partnery i úplní začátečníci. Nezapomeňte na oblíbený dezert, aby večeře byla dokonalá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a povaříme v litru vody, do které jsme přidali lžičku soli. Měkké brambory slijeme. Krok 2: Horké brambory rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Nyní přidáme máslo, postupně horké mléko a šleháme ručním šlehačem, dokud nezískáme požadovanou hustotu a vyšlehání do hladka. Krok 3: Z plátků šunky vykrojíme srdíčko a opečeme na oleji. Z vajec uděláme na oleji volská oka přímo ve formičce na pánvi nebo volská oka vykrojíme, až hotová. Z červené papriky vykrájíme malá a větší srdíčka. Krok 4: Vše hezky naaranžujeme na talíř.

TIP: 20 tipů na valentýnské snídaně do postele

Zveřejněno 26. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valentýnské menu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2AKX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valentýnské menu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2AKX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, máslo, mléko, sůl, šunka, vejce, olej, paprika čerstvá červená, zelenina

Přidat fotografie receptu