Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové karé à la ptáček

Vepřové karé, neboli pečeně, je šťavnaté maso, které vynikne na talíři v každé úpravě. V tomto receptu je dušené na způsob španělského ptáčka, v omáčce totiž nechybí uzenina ani kyselé okurky. Vařené vajíčko podávejte zvlášť při servírování.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plátky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Krok 2: Připravené plátky orestujeme na sádle do zlatova a vyjmeme z pánve. Do pánve dáme osmahnout na jemno nakrájenou cibuli a plátky slaniny. Restujeme do zlatavé barvy. Krok 3: Vrátíme maso zpět a podlijeme vodou. Přidáme hořčici a dusíme do změknutí masa. Měkké maso vyjmeme, přidáme nakrájenou klobásu a okurky. Krok 4: Rozmícháme mouku (podle množství omáčky) ve vodě, omáčku zahustíme a 15 minut povaříme. Vrátíme maso do omáčky a už jen prohřejeme. Krok 5: Na talíř přidáme při servírování rozkrojené vařené vejce.

TIP: Vepřová pečeně a chyby při její přípravě

Zveřejněno 28. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé à la ptáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RAyL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé à la ptáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RAyL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, cibule, slanina, klobása, sádlo, okurky sterilované, hořčice, vejce, sůl, pepř mletý, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu