Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú

S kohoutím masem se nejčastěji setkáme ve francouzské kuchyni. Díky přípravě sous-vide zůstane maso krásně šťavnaté a zachová si více chuti. Maso perfektně doplní smetanové ragú se žampiony.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Středně náročný

Doba přípravy 310 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 300 min bez doby marinování do druhého dne

310 min (10 min příprava + 300 min tepelná úprava, bez doby marinování do druhého dne)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kohoutí prso osolíme, opepříme, přidáme větvičku rozmarýnu a zavakuujeme do vakuovacího sáčku. Necháme v ledničce marinovat do druhého dne. Krok 2: Teplotu vodní lázně nastavíme na 65°C a čas na 5 hodin. Krok 3: Šalotku, česnek a pancettu nakrájíme na drobno, přidáme nasekaný rozmarýn, podlijeme trochou vody. Zakápneme olivovým olejem a vaříme, až cibule změkne. Krok 4: Žampiony nakrájíme na tenké plátky, přidáme ke směsi. Osolíme, opepříme, promícháme a podlijeme smetanou. Redukujeme tak dlouho, až smetana zhoustne. Krok 5: Hotová kohoutí prsa vyjmeme ze sáčku a prudce na litinové pánvi nasucho opečeme. Z každé strany cca 1 minutu. Krok 6: Kohoutí prsa nakrájíme na velmi tenké plátky a servírujeme s žampionovým ragú a těstovinami nebo polentovou kaší.

TIP: Co je to metoda sous-vide a k čemu ji použít?

Zveřejněno 28. 1. 2025

Poznámka autorky Kocmax

Další moje recepty na www.varimebeztuku.blogspot.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD873

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD873

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kohout, rozmarýn čerstvý, žampióny, cibule šalotka, pancetta, česnek, smetana na vaření, olej olivový, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu