Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Placky z cizrny a kyselého zelí

Cizrna je docela opomíjená luštěnina, což je škoda. Je totiž lahodná a velmi výživná. Můžeme z ní připravit například chutné placky, do kterých přidáme i brambory a kysané zelí. Dozlatova usmažené placky pěkně voní česnekem a majoránkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby namáčení cizrny

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby namáčení cizrny)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu den předem namočíme do vody. Krok 2: Druhý den vodu slijeme, cizrnu zalijeme čistou vodou a vaříme do změknutí přibližně 40 minut. Potom ji ponorným mixérem rozmixujeme dohladka na pastu.  Krok 3: Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Kyselé zelí propláchneme, necháme okapat a pak ho překrájíme na menší kousky. Cizrnovou pastu smícháme s bramborami a se zelím, ochutíme nasekaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme podle potřeby mouku.  Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej, lžící nabíráme těsto a v pánvi tvarujeme placičky. Opékáme, dokud se nezačne placka odlepovat od pánve. Pak ji obrátíme a dopečeme i z druhé strany. 

TIP: Další inspirace na zelné placky

Zveřejněno 30. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Placky z cizrny a kyselého zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6WlQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Placky z cizrny a kyselého zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6WlQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cizrna, brambory, zelí kysané, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu