Kroupy s opečenou jitrničkou
K masopustu neodmyslitelně patří zabijačka a sní spojené oblíbené zabijačkové dobroty. Mezi jedny z nejoblíbenějších patří bezesporu jitrnice, které můžeme pouze opéct na sádle a podávat s kroupy.
Postup přípravy
Krok 1: Oprané kroupy namočíme den předem do vody (rychleji se uvaří) a druhý den povaříme do měkka.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Zelí propláchneme a necháme okapat na sítku.
Krok 3: Na sádle osmahneme cibuli, až zesklovatí, přidáme okapané zelí, vařené kroupy, vše osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, zamícháme a společně prohřejeme.
Krok 4: Jitrnice (nebo klobásky) opečeme na sádle. Podáváme s kroupy a dle chuti s kyselou okurkou a paprikou kozím rohem.
Zveřejněno 29. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kroupy s opečenou jitrničkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Xxg
Moje poznámka
Kroupy s opečenou jitrničkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Xxg
Nejnovější recepty
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 57 minutami
Babiččiny bramborové klobásky
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová polévka v kuřecím vývaru s hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 21 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
Neregistrovaný před 48 sekundami
Loupáky
Neregistrovaný před 2 minutami
Nafoukané trubičky
Neregistrovaný před 3 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
Neregistrovaný před 5 minutami
Vajíčko v mikrovlnce
Neregistrovaný před 5 minutami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Neregistrovaný před 6 minutami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Neregistrovaný před 6 minutami
Babiččiny bramborové klobásky
Neregistrovaný před 15 minutami
Bábovka z majonézy
Neregistrovaný před 15 minutami
Pangas na kopru, tymianu a kmínu
Neregistrovaný před 28 minutami
Suroviny:
jitrnice,
sádlo,
kroupy ječné,
cibule,
sádlo,
zelí sterilované červené,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
okurky sterilované,
paprika kozí roh
Komentáře