Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kroupy s opečenou jitrničkou

K masopustu neodmyslitelně patří zabijačka a sní spojené oblíbené zabijačkové dobroty. Mezi jedny z nejoblíbenějších patří bezesporu jitrnice, které můžeme pouze opéct na sádle a podávat s kroupy.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Oprané kroupy namočíme den předem do vody (rychleji se uvaří) a druhý den povaříme do měkka. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Zelí propláchneme a necháme okapat na sítku. Krok 3: Na sádle osmahneme cibuli, až zesklovatí, přidáme okapané zelí, vařené kroupy, vše osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, zamícháme a společně prohřejeme. Krok 4: Jitrnice (nebo klobásky) opečeme na sádle. Podáváme s kroupy a dle chuti s kyselou okurkou a paprikou kozím rohem.

TIP: Jak nejlépe připravit jitrnice?

Zveřejněno 29. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupy s opečenou jitrničkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Xxg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupy s opečenou jitrničkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Xxg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jitrnice, sádlo, kroupy ječné, cibule, sádlo, zelí sterilované červené, sůl, pepř mletý, kmín celý, okurky sterilované, paprika kozí roh

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu