Kroupy s opečenou jitrničkou
K masopustu neodmyslitelně patří zabijačka a sní spojené oblíbené zabijačkové dobroty. Mezi jedny z nejoblíbenějších patří bezesporu jitrnice, které můžeme pouze opéct na sádle a podávat s kroupy.
Postup přípravy
Krok 1: Oprané kroupy namočíme den předem do vody (rychleji se uvaří) a druhý den povaříme do měkka.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Zelí propláchneme a necháme okapat na sítku.
Krok 3: Na sádle osmahneme cibuli, až zesklovatí, přidáme okapané zelí, vařené kroupy, vše osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, zamícháme a společně prohřejeme.
Krok 4: Jitrnice (nebo klobásky) opečeme na sádle. Podáváme s kroupy a dle chuti s kyselou okurkou a paprikou kozím rohem.
Zveřejněno 29. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kroupy s opečenou jitrničkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Xxg
Moje poznámka
Kroupy s opečenou jitrničkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Xxg
Nejnovější recepty
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 3 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 8 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Škvarkové sádlo
Neregistrovaný před 6 minutami
Omáčka s hovězím masem
Neregistrovaný před 17 minutami
Výborné lasagne
Neregistrovaný před 29 minutami
Nastavovaná kaše
Neregistrovaný před 31 minutami
Kokosové kostky
Neregistrovaný před 35 minutami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Neregistrovaný před 39 minutami
Kroupová polévka s mangoldem a fazolemi
Neregistrovaný před 40 minutami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Ester7454 před 43 minutami
Papouščí péřová bábovka
Neregistrovaný před 44 minutami
Těstoviny s krabími tyčinkami
Neregistrovaný před 1 hodinou
Suroviny:
jitrnice,
sádlo,
kroupy ječné,
cibule,
sádlo,
zelí sterilované červené,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
okurky sterilované,
paprika kozí roh
Komentáře