Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebový závin

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 410 kJ /
2 966 kcal
Bílkoviny105,87 g
Tuky85,86 g
Vláknina28,38 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 9,07 g
Sůl22,55 g
Sacharidy428,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Krok 2: Hotové těsto vyjmeme, propracujeme a vyválíme na placku, která má jeden kraj silnější, druhý kraj vyválíme víc natenko. Krok 3: Nádivku rozetřeme na placku tak, že silnější okraj zůstane prázdný, čistý. Podle chuti dáme zelí a celé pokapeme kečupem. Krok 4: Zavineme a ve formě z pekárny necháme nakynout, pak posypeme hrubě strouhaným sýrem a upečeme. (Program Pečení, kvůli kůrky jsem přidávala asi 10 minut - chleba je docela veliký.) Krok 5: Nádivka: Na oleji osmahneme krájenou cibuli, pak i maso a ke konci přidáme nudličky brambor, Maggi a vše spolu dosmažíme. Do prochladlého vmícháme vejce.

Zveřejněno 18. 9. 2009

Poznámka autorky cathleen

Nádivku je lepší rozetřít na větší plochu a tenčí vrstvu....silnější (a nenaplněný) okraj rozváleného těsta patří dospodu závinu, naspod formy.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32ZR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32ZR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Už jsem to nevydržela a ukrojila jsem si, je to vynikající :yes: Díky cathleen za recept ;-)

:-))Leni, jsi šikula šikovná a já doufám, že chutnat bude;-)Díky za fotku!

jupí a je na světě :-)) povedl se, chuťově ještě nevím, nechám ho trošku vychladnout :-))

:-8bude mi potěšením...vaše fotky u mých receptů jsou důkazem, že recept stál za vyzkoušení. Díky předem!

Právě se mi dělá v pekárně těsto a za chvíli jdu připravovat náplň. Můžu sem potom přidat foto? :-8

Strakule, samozřejmě, že půjde použít hotová směs! Půjde vlastně použít jakékoliv těsto na chlebík:-! Já jen nechtěla opisovat, tak jsem dala dohromady tohle.
Při použití směsi bych jen doporučila přidat ždibec živého droždí, stávalo se mi, že jsem koupila směs a ona nechtěla kynout...
Všem děkuju za krásné pochvaly i bodíky:-8

Vypadá to moc lákavě, ráda bych se zeptala, zda by nešlo použít rovnou směs na pečení chleba, které se prodávají. Já s pekárnou zkušenost nemám, ale mamka by určitě vyzkoušela, jen je zvyklá používat už koupené směsi na chleba. Ale dávám bodík a jsem zvědavá, zda se nám to podaří :-O:-)):-)):yes: :-p

cathleen, Ty mi dáváš - to musí být dobrota :-p, posílám Ti desátý + :-)

Cathleen, máma mi půjčila pekárnu (užije ji jen na chalupě, tak ji budu přes rok používat já), tak se zdá, že už vím, co prubnu jako první :-p. Jen musím seštudovat návod k obsluze - připadá mi to nějak moc složité...:-//
Díky za recept.

Jak to děláš, že vždycky všechno tak dobře uděláš? :-)):yes::yes: Devátý + !!

Cathleen, to je paráda, musím se podivat jestli tu mají ty chlebové mouky a že bych to skusila pěkně ručně:-D:yes::yes: +++++

No tak ať se úplně zblázním:-D:-D:-D:-D:-))Co nám to proboha děláš?:-?:-?V oblíbených a bodíček a půjdeme se bát co z toho vyjde nám:-O:-O:-O:-((

Jejda, to je zajímavé a moc jedlé:yes:6.

To je zase trefa do černého.+bodík Václav

no...prave som sa dohodla s alenkou111 co sem chodi....ze pojdeme zajtra rano do tesca, tak si tam kupit muky a upeciem to teda zajtra

Nooo, tu špaldovou určitě, a hladkou a polohrubou bych namíchala půl na půl nebo 2/3 hladké a zbytek polohrubé. Jen se nebudeš moct držet udané gramáže, ale zvládneš to i tak, ne?;-)
Těsto by mělo být měkké, míň husté jako na obyč chleba. Budu ti držet :yes:, jestli se do toho pustíš.......

hladku, polohrubu a asi 6 lyzic celozrnnej spaldovej hladkej:-8
dnes do mesta urcite nepojdem a neviem ci tu na sidlisku budu mat nejake speci

V bábovkové formě je to obráceně - to silnější by mělo jít navrch, aby z toho byl silný spodek bábovky, až ji vyklopíš. Jaké mouky máš:-?

jaj...a ja nemam tie muky chlebove...len obyc.....co teraz?

tak v tej forme babovkovej by to bolo skvele....a mam to tym spojom dat na spodok formy, alebo navrch?

Můžeš to zkusit upéct i v troubě, v jakékoliv formě.....nemusí to být zrovna pečka. Udělej třeba závin delší a dej ho do bábovkové formy, budeš mít slanou voňavou bábovku:-) Jen ten sýr tam nepůjde.

jana r...dnes to skusim urobit...pridu mi deti z bratislavy..sa normale obavam, ako mi to vyjde...ja som nie velmi zdatna pekarka, skus to aj ty a porovname si to;-)

Bomba!!:-O:yes:

teda...to je ale zaujimave:yes:

Tématické fráze:
chlebová nádivka, domácí pekárka, domácí pekárka recepty, nádivka v pekárně, závin z chlebového těsta, chlebový štrudl, chlebovy zavin zelí, pekarna gorenje recepty, recepty na chlebovy dort, chlebová placka pekárně, chlebová placka, recepty domácí pekárka, obyč. chleba z domácí pekárny, závin ve ve formě, chleba koupena smes, nádivka z žitné mouky, nádivka v domácí pekárně, pekarka recepty, závin z tvrdého chleva, jaj se to dělá

Suroviny:
voda, cukr, droždí, olej, kmín drcený, ocet, sůl, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, maso mleté, brambory, olej, maggi, pepř mletý, vejce, cibule, zelí kysané, kečup sladký, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu