Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny bramborové klobásky

Z vařených brambor můžete připravit spoustu různých pokrmů, třeba smažené bramborové klobásky, které jsou krom brambor také plné uzeného masa a zeleniny. Jejich příprava není nijak složitá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min doba vaření brambor den předem

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, doba vaření brambor den předem)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Den předem uvaříme v hrnci s vroucí vodou brambory do měkka, zhruba 15-20 minut. Po uvaření brambory scedíme. Krok 2: Druhý den brambory oloupeme a nastrouháme s polovinou sýra najemno. Uzené maso, papriku a zbytek sýra nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a s petrželkou nakrájíme najemno. Krok 3: Přidáme vejce, česnek, osolíme, okořeníme, zamícháme a podle potřeby zahustíme moukou. Krok 4: Těsto rozdělíme na 10 dílů, z každého vytvoříme váleček (podsypáváme strouhankou) dlouhý asi 25-30 cm, stočíme jako klobásu, zajistíme párátkem a opečeme na oleji dozlatova.

TIP: Brambory v naší kuchyni

Zveřejněno 30. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny bramborové klobásky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVRM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny bramborové klobásky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVRM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, maso uzené, sýr tvrdý, vejce, paprika čerstvá červená, cibule červená, mouka hrubá, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, majoránka, petrželka, česnek, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu