Red velvet brownies s tvarohem
Objevte kouzlo červeného sametu v podobě brownies s kefírem a tvarohovou náplní. Dokonalý valentýnský dezert spojuje jemnou kakaovou chuť s osvěžujícími tóny kefíru a tvarohu. Červená barva a intenzivní chuť okouzlí vás i vaše blízké při každém kousnutí.
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 160 °C. Formu o rozměru 30x20 cm vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Rozpustíme čokoládu a necháme ji mírně vychladnout, mezitím připravíme náplň. Všechny ingredience na náplň vymícháme dohladka a odložíme stranou.
Krok 3: Do mísy prosejeme hladkou mouku, kakao a škrob. Přidáme sůl a promícháme. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Přilijeme rozpuštěnou čokoládu, olej a kefír. Mícháme, dokud se vše nespojí. Postupně obarvíme červenou gelovkou. Přidáme suché ingredience a opatrně promícháme, aby se vše spojilo, ale nechceme těsto přemíchat.
Krok 4: Nalijeme ho do připravené formy a rovnoměrně rozetřeme. Rozprostřeme tvarohovou náplň, můžeme lžící nebo cukrářským sáčkem. Špejlí uděláme pár tahů cik cak, abychom měli pěkný vzor. Brownies pečeme přibližně 35 minut.
Krok 5: Necháme zcela vychladnout, vyndáme z formy a nakrájíme. Ozdobíme dle vlastní fantazie, například bílou čokoládou a práškem z lyofilizovaných malin, díky čemuž získala krásnou růžovou barvu.
Zveřejněno 31. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Red velvet brownies s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRAPP
Moje poznámka
Red velvet brownies s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRAPP
Nejnovější recepty
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 3 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 17 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 23 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
Neregistrovaný před 3 minutami
Košíčky s ovocem plněné jogurtem
Neregistrovaný před 6 minutami
Cookies
Neregistrovaný před 9 minutami
Španělská sušená klobása chorizo
Neregistrovaný před 10 minutami
Kuřecí prsa na divokém koření
Neregistrovaný před 10 minutami
Tvarohový krém s broskvemi
Neregistrovaný před 17 minutami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Neregistrovaný před 22 minutami
Křupavé bramboráky
Neregistrovaný před 23 minutami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Neregistrovaný před 23 minutami
Mrkvový koláč
Neregistrovaný před 29 minutami
Suroviny:
cukr krystal,
mouka hladká,
čokoláda hořká,
olej,
kefír,
kakao,
škrob kukuřičný,
vejce,
potravinářské barvivo,
sůl,
tvaroh ve vaničce,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
rum,
extrakt vanilkový
Komentáře