Red velvet brownies s tvarohem
Objevte kouzlo červeného sametu v podobě brownies s kefírem a tvarohovou náplní. Dokonalý valentýnský dezert spojuje jemnou kakaovou chuť s osvěžujícími tóny kefíru a tvarohu. Červená barva a intenzivní chuť okouzlí vás i vaše blízké při každém kousnutí.
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 160 °C. Formu o rozměru 30x20 cm vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Rozpustíme čokoládu a necháme ji mírně vychladnout, mezitím připravíme náplň. Všechny ingredience na náplň vymícháme dohladka a odložíme stranou.
Krok 3: Do mísy prosejeme hladkou mouku, kakao a škrob. Přidáme sůl a promícháme. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Přilijeme rozpuštěnou čokoládu, olej a kefír. Mícháme, dokud se vše nespojí. Postupně obarvíme červenou gelovkou. Přidáme suché ingredience a opatrně promícháme, aby se vše spojilo, ale nechceme těsto přemíchat.
Krok 4: Nalijeme ho do připravené formy a rovnoměrně rozetřeme. Rozprostřeme tvarohovou náplň, můžeme lžící nebo cukrářským sáčkem. Špejlí uděláme pár tahů cik cak, abychom měli pěkný vzor. Brownies pečeme přibližně 35 minut.
Krok 5: Necháme zcela vychladnout, vyndáme z formy a nakrájíme. Ozdobíme dle vlastní fantazie, například bílou čokoládou a práškem z lyofilizovaných malin, díky čemuž získala krásnou růžovou barvu.
Zveřejněno 31. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Red velvet brownies s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRAPP
Moje poznámka
Red velvet brownies s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRAPP
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 1 hodinou
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 20 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Neregistrovaný před 1 minutou
Tarhoňa s uzeným masem a sušenými houbami
Neregistrovaný před 5 minutami
Vločková polévka se zeleninou
Neregistrovaný před 5 minutami
Celer v pivním těsíčku
Neregistrovaný před 8 minutami
Brokolicová polévka
Neregistrovaný před 13 minutami
Bábovka s mákem, rozinkami a ořechy
Neregistrovaný před 22 minutami
Dobré řezy
Neregistrovaný před 24 minutami
Vepřové na kmíně
Neregistrovaný před 26 minutami
Hrnkový koláč
Neregistrovaný před 27 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Neregistrovaný před 27 minutami
Suroviny:
cukr krystal,
mouka hladká,
čokoláda hořká,
olej,
kefír,
kakao,
škrob kukuřičný,
vejce,
potravinářské barvivo,
sůl,
tvaroh ve vaničce,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
rum,
extrakt vanilkový
Komentáře