Karbanátky s jáhlami
Šťavnaté karbanátky z mletého masa jsou oblíbená klasika. Připravit je můžeme i v trochu zdravější verzi, aniž bychom jim ubrali výtečné chuti. Do karbanátků přidáme jáhly a místo smažení je upečeme v troubě.
Postup přípravy
Krok 1: Jáhly propláchneme vroucí vodou. Pak je v hrnci zalijeme horkou vodou a vaříme cca 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
Krok 2: V míse smícháme mleté maso, jáhly, najemno nakrájenou cibuli s česnekem a vejce. Osolíme, okořeníme mletým pepřem a provensálským kořením. Navlhčenýma rukama vytvoříme osm placiček, které obalíme ve strouhance.
Krok 3: Naskládáme na pekáč potřený olejem a vložíme do předehřáté trouby. Po zapečení mírně podlijeme horkou vodou a pečeme asi 40 minut.
Krok 4: Podáváme například s americkými bramborami a s čerstvou zeleninou.
Zveřejněno 3. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karbanátky s jáhlami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7WY
Moje poznámka
Karbanátky s jáhlami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7WY
Nejnovější recepty
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 3 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 3 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 3 hodinami
Brokolicové nočky
Přidáno před 11 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík v šípkové omáčce
Neregistrovaný před 3 minutami
Jednoduché domácí housky
Neregistrovaný před 4 minutami
Rajčatové tousty
Neregistrovaný před 6 minutami
Brokolicové karbanátky
Neregistrovaný před 12 minutami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Neregistrovaný před 17 minutami
Kuřecí kuličky v zelí
katiks před 17 minutami
Masové koule plněné bramborem - nejen na výlet
Moanka před 21 minutami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
Neregistrovaný před 23 minutami
Vynikající langoše
Neregistrovaný před 26 minutami
Kynutý jihočeský zelňák
Neregistrovaný před 27 minutami
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
česnek,
vejce,
jáhly,
strouhanka,
sůl,
pepř mletý,
koření provensálské,
olej
Komentáře