Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky s jáhlami

Šťavnaté karbanátky z mletého masa jsou oblíbená klasika. Připravit je můžeme i v trochu zdravější verzi, aniž bychom jim ubrali výtečné chuti. Do karbanátků přidáme jáhly a místo smažení je upečeme v troubě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly propláchneme vroucí vodou. Pak je v hrnci zalijeme horkou vodou a vaříme cca 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Krok 2: V míse smícháme mleté maso, jáhly, najemno nakrájenou cibuli s česnekem a vejce. Osolíme, okořeníme mletým pepřem a provensálským kořením. Navlhčenýma rukama vytvoříme osm placiček, které obalíme ve strouhance. Krok 3: Naskládáme na pekáč potřený olejem a vložíme do předehřáté trouby. Po zapečení mírně podlijeme horkou vodou a pečeme asi 40 minut. Krok 4: Podáváme například s americkými bramborami a s čerstvou zeleninou.

TIP: Jak připravit karbanátky a jiná jídla s pohankou

Zveřejněno 3. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky s jáhlami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ7WY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky s jáhlami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ7WY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso mleté, cibule, česnek, vejce, jáhly, strouhanka, sůl, pepř mletý, koření provensálské, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu