Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žitná pizza

Italská pizza je oblíbená po celém světě. V tomto receptu pro přípravu použijeme žitnou mouku a droždí nahradíme práškem do pečiva. Příprava tak bude rychlejší, protože nemusíme čekat na vykynutí. Ušetřený čas využijeme při přípravě domácí rajčatové omáčky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

chypre97

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme protlak. Rajčata omyjeme, dáme je do misky a zalijeme horkou vodou. Chvíli je tak necháme. Cibuli a česnek nakrájíme na menší kousky a opečeme na pánvi. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je na pánev a podusíme je, dokud nepustí šťávu. Pak je ochutíme oreganem a solí. Krok 2: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Krok 3: Všechny ingredience na těsto smícháme. Pak ho vyválíme a vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Těsto potřeme připraveným protlakem, poklademe nastrouhaným sýrem, šunkou, posypeme kořením a navrch rozložíme nakrájené plátky rajčat. Krok 5: Pečeme 15-20 minut. Po upečení na pizzu položíme čerstvou rukolu.

TIP: Další oblíbené recepty na pizzu

Zveřejněno 3. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žitná pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRAWR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žitná pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRAWR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče, cibule, česnek, koření oregáno, sůl, mouka žitná, voda, olej olivový, sůl, kypřící prášek, sýr mozzarella, šunka, koření italské, rajče, rukola

Přidat fotografie receptu