Postup přípravy
Krok 1: Rozinky namočíme na několik hodin předem do rumu.
Krok 2: Do mísy robotu dáme cukr, rozdrobené droždí, mléko a koření. Necháme míchat.
Krok 3: Na kousky nakrájené máslo přidáme později až s rozinkami, které přidáme i s rumem.
Krok 4: V zakryté misce necháme na teplém místě kynout, zhruba 1-2 hodiny.
Krok 5: Plech vyložíme pečicím papírem. Vykynuté těsto rozdělíme na 6 částí ze kterých vyválíme prameny.
Krok 6: Z pramenů upleteme vánočku, kterou přeneseme na plech a necháme pod utěrkou nakynout, zhruba do dvojnásobného objemu. Během kynutí vánočku 2x postříkáme vodou, aby neoschla.
Krok 7: Včas zapneme nahřívat horkovzdušnou troubu na 160 °C. Vánočku před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mandlemi a hrubším cukrem.
Krok 8: Pečeme v horkovzdušné troubě 30 minut na 160 °C. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do vánočky a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Zveřejněno 2. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánočka od Pepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxAW2
Moje poznámka
Vánočka od Pepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxAW2
Nejnovější recepty
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 2 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 3 hodinami
Brokolicové nočky
Přidáno před 10 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 20 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jitrnice s vaječnými kroupami
Neregistrovaný před 1 minutou
Kuřecí kuličky v zelí
katiks před 1 minutou
Masové koule plněné bramborem - nejen na výlet
Moanka před 5 minutami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
Neregistrovaný před 7 minutami
Vynikající langoše
Neregistrovaný před 10 minutami
Kynutý jihočeský zelňák
Neregistrovaný před 11 minutami
Žampionové rizoto
Neregistrovaný před 13 minutami
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
KdyzSeChceVsechnoJde před 13 minutami
Žemlovka jako od babičky
Neregistrovaný před 14 minutami
Nepečené kuličky Lotusky
kubickovanatalka2 před 14 minutami
Suroviny:
mléko plnotučné,
droždí čerstvé,
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
mletý anýz,
ořech muškátový,
mouka hladká,
sůl,
máslo,
rozinky,
rum,
mandle plátkové,
vejce
Komentáře