Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná roštěná s česnekem a olivami

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 717 kJ /
649 kcal
Bílkoviny9,42 g
Tuky56,86 g
Vláknina4,67 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy24,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, nařízneme na okrajích, posypeme směsí "Křehké maso", propícháme vidličkou a necháme pár hodin odležet. Krok 2: Smícháme suroviny na marinádu (soli použijeme o něco méně, než jsme zvyklí - směs na křehnutí svaloviny je slaná) a maso do ní naložíme na 2-4 hodiny. Krok 3: Opékáme na horkém oleji, hotové maso udržujeme teplé a do výpeku přidáme lžíci másla. Necháme ho rozpustit, vhodíme plátky česneku a poloviny oliv a jakmile se česnek rozvoní, přisypeme hladkou mouku. Krok 4: Prosmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem a dokončíme šťávu k masu. Dochutíme solí, pepřem, případně několika kapkami maggi. Krok 5: Maso podáváme přelité česnekovo-olivovou omáčkou.

Zveřejněno 18. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná roštěná s česnekem a olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9QkD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná roštěná s česnekem a olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9QkD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

to je moc krásný recept, který na mě juknul z náhodných.. chvála bohu za ně:-K;-):yes::yes:

Eli, moc hezké:-p:-p;-). Posílám osmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Bože, Eli, to je krása, obojí - fotky a recept. Chtělo by to víc bodů.:-)):yes:

Adamovo žebro jsem kupoval u báby kořenářky. V obchodě jsem ho neviděl.

Takže, můžu říct, že u nás v Albertu to koření "křehké maso" ani "Adamovo žebro" není:-(, holota jedna spořivá:-)). Mrknu se v Kauflandu a v Hypernově;-)

Jana Remkova: Koření křehké maso, nebo adamovo žebro mívají u stánků na tržišti, na poutích nebo ve městě. V hypermarketu byste je asi nenašla. Taky je mají u nás u řezníka. Doufám, že jsem poradila. Květa:-p

Zobrazit starší odpověď

Elizo, píšeš -" propícháme vidličkou " - doručuji zakoupit tenderizér http://reproplast.cz/kup-tenderizer-gurman.html?_I..., myslím, že funguje dobře, jsem s ním spokojená :-)

No aj ja musím mrknúť na také korenie.Som dosť prekvapená a fakt to mäso lepšie zkrehne?

Eli, další krásný recept od Tebe a krásné fotky :yes::yes:

Mňam, mňam, to musí být něco. Hovězí miluju-a tenhle způsob je super. Dneska sice odjíždím pryč, ale v pondělí hned vyzkouším. DÍKY::yes::yes::yes:

:-OAchich, Elizo, to vypadá jako náramná ňamina!:yes:+
Jen olivy budu muset vynechat - manža je nemá rád, neví, co je dobré:-))

Elizo,mňam..:-p:-p:-p

Kristova noho "Kotányi" ,to si musím fakt vzít brýle, to koření by snad mělo být i tady v Alberu:-//. Jsem slepýš obecný, hned zítra mrknu, už si to píšu.;-)

Mirčo, jako přílohu jsem uvařila pár brambor, osmahla cibuli nakrájenou na větší kousky na sádle, zasypala ji drceným kmínem a promíchala s mačkanými bramborami.
A celozrnné pečivo s Matějem je taky dobrota, Líza nechce hovězí, takže měla pečivo s tuňákovou pomazánkou... Dominik teď zrovna maso nekonzumuje, ale stejně není doma, letěl na víkend do Osla do muzea Edvarda Muncha... Což mi připomíná, že nám nejspíš končí časy roštěnek :-D, protože letenku si sice koupil sám, ale to ostatní vytahal z nás...;-) A tak je to s ním pořád... No, už se těším na Matěje...;-):-), pokud nám na něj vůbec zbyde... Výplata poměrně daleko.:-D:-D
Holky, děkuji za body a komentáře!!! :-)

Skvělá fotka a jídlo bezva:yes:3.

Tématické fráze:
marinované roštěnky, jak naložit roštěnou, krehke maso, tenderizer, marináda na roštěnou, marinovaná masa, tenderizer gurmán, koření křehké maso, marinovaná hovězí rostěná, roštěná na olivách, jak naložit hovězí roštěnou, marinované hovězí, marinovaná roštěnka, marinovaná žebra, roštěná marináda, nalozit rostenou, koření adamovo žebro, roštěná na česneku, maso s olivami, marinovaný roštěnec

Suroviny:
roštěnec nízký, koření na steaky, česnek, žloutek, solamyl, olej, voda, kurkuma, koření adamovo žebro, pepř, sůl, olej, mouka hladká, máslo

Přidat fotografie receptu