Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jitrnice s vaječnými kroupami

Rychlý oběd, který vykouzlíte během 30 minut. Pokud máte rádi kroupy, vylepčete je cibulkou a vejci a získáte skvělou přílohu ke smažené jitrnici. Pak už stačí jen porce červeného sterilovaného zelí a můžete hodovat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jitrnice opečeme na sádle. Krok 2: Na pánev po jitrnicích dáme nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme na malou chvilku prolisovaný česnek a poté vařené kroupy. Krok 3: Dochutíme solí, pepřem a majoránkou, necháme prohřát, přidáme vejce, občas zamícháme a necháme vejce ztuhnout. Krok 4: Jako přílohu podáváme syrové sterilované zelí nebo zelí podušené na cibulce.

TIP: Jak připravit jitrnice

Zveřejněno 3. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jitrnice s vaječnými kroupami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yAoB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jitrnice s vaječnými kroupami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yAoB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jitrnice, sádlo, kroupy, cibule, vejce, sůl, pepř mletý, majoránka, kmín drcený, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu