Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí polévka s vaječným svítkem

Voňavý a zlatý krůtí vývar se zeleninou dokáže dodat sílu a skvěle se hodí i na sváteční oběd. Díky tlakovému hrnci nezabere příprava tolik času. Podáváme ho s jednoduchým vaječným svítkem, který ochutíme petrželkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenkapolanska

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí krky, pokrájenou zeleninu a koření dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 1 hodinu. Uvařený vývar přecedíme, vrátíme zpět pokrájenou zeleninu a obrané maso z krků. Krok 2: Na svítek oddělíme žloutky od bílků. Bílky osolíme a ušleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme vidličkou rozšlehané žloutky, nasekanou petrželku a mouku. Krok 3: V pánvičce rozehřejeme máslo, polovinu těsta rozetřeme lžící do tenké placky a osmažíme postupně z obou stran. Hotovou palačinku srolujeme, pokrájíme na nudličky a přidáme do polévky.

TIP: Jak udělat svítek do polévky

Zveřejněno 4. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí polévka s vaječným svítkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY9D2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí polévka s vaječným svítkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY9D2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krky krůtí, mrkev, celer, petržel, cibule, nať celerová, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl, vejce, mouka polohrubá, petrželka, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu