Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bagetka nejen na výlet

Hovězí jazyk je velmi jemný, má zajímavou chuť i texturu. Protože se hodí i do studených pokrmů, je ideální jako vydatná svačina na výlety nebo do zaměstnání. Vychutnáme si ho v bagetce spolu s pikantním jablečným čatní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 200 min

220 min (20 min příprava + 200 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve dáme vařit jazyk do většího množství vody. Vaříme ho doměkka, trvá to asi 3 hodiny. Poté ho za pomoci nože a vidličky ihned sloupneme z kůže. Maso necháme vychladnout a vývar uchováme například na polévku. Krok 2: Jablko oloupeme, vykrojíme, nakrájíme a s trochou vody ho necháme rozvařit. Podle chuti přidáme chilli, skořici a popřípadě med. Do vzniklého čatní můžeme přimíchat i neuvařené kostičky jablka. Krok 3: Bagety prokrojíme, pomažeme je čatní, na to rozložíme salát, plátky jazyka, sýr a na závěr na plátky nakrájená rajčata. Bagety přiklopíme, a protože jsou vysoké, pro větší pohodlí je převážeme provázkem.

Zveřejněno 5. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bagetka nejen na výlet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkgG6

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bagetka nejen na výlet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkgG6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
jazyk hovězí, jablko, chilli, skořice, med, salát, rajče, sýr gouda, bageta

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu