Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené tyčinky k vínu nebo pivu

Jak zužitkovat starší pečivo a ještě si výborně pochunat? Připravte křupavé pečené tyčinky ze starých rohlíků či toustového chleba. Se směsí z rozpuštěného másla, sekané petrželky, papriky a feferonky získají lehce pikantní, příjemnou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Červenou papriku a naťovou petrželku nasekáme nadrobno. Krok 2: Nakrájíme nadrobno červenou cibuli a feferonku, přidáme papriku, petrželku a vejce. Osolíme, okořeníme, přilijeme rozpuštěné máslo (jen vlažné) a vše prošleháme vidličkou. Krok 3: Z rohlíků nakrájíme hranolky, ale můžeme použít i toustový chleba nebo bagety. Kousky pečiva potřeme ze všech stran vaječnou směsí, položíme na plech s pečícím papírem. A pečeme na 180 °C dozlatova. Krok 4: Můžeme podávat s různými dipy.

TIP: Desatero rad na téma dipy

Zveřejněno 4. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené tyčinky k vínu nebo pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrAon

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené tyčinky k vínu nebo pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrAon

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rohlík, vejce, máslo, cibule červená, feferonka, paprika čerstvá červená, petrželka, sůl, pepř mletý, tymián,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu