Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák v těstíčku s petrželkovou omáčkou

Dozlatova osmažený květák je jedno z oblíbených českých zeleninových jídel. Květák v křupavém pivním těstíčku podáváme s vařenými bramborami a jemnou omáčkou z majonézy, jogurtu a petrželky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na menší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme zchladnout. Krok 2: Rozšleháme vejce, osolíme a přilijeme pivo. Smícháme a postupně přisypáváme mouku. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hustší těstíčko. Krok 3: Uvařené růžičky květáku obalujeme v připraveném pivním těstíčku a hned vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme ze všech stran dozlatova. Krok 4: Omáčku připravíme smícháním majonézy, jogurtu a citronové šťávy. Ochutíme solí a cukrem. Petrželku nasekáme najemno a nakonec vmícháme do omáčky. Krok 5: Podáváme s bramborami nebo salátem.

TIP: Jak rychle obalit květák před smažením

Zveřejněno 5. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák v těstíčku s petrželkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVwp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák v těstíčku s petrželkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVwp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
květák, sůl, vejce, pivo světlé, mouka hladká, olej, majonéza, jogurt bílý, šťáva citronová, cukr, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu