Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné zelné listy

Balíčky ze zelných listů plněné mletým masem jsou oblíbeným jídlem v mnoha státech střední i východní Evropy. Ochutnejte je dušené pod vrstvou kysaného zelí s troškou rajského protlaku a určitě si pochutnáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Rýži propereme a vaříme ve 300 ml vody přibližně 15 minut doměkka. Necháme ji vychladnout. Krok 2: Mezitím připravíme masovou náplň. Oloupeme a nakrájíme cibulku, vmícháme maso, osolíme a opepříme. Potom přimícháme vychladlou rýži. Krok 3: Hlávku zelí vložíme do velkého hrnce s horkou vodou přibližně na 5 minut, aby šly jednotlivé listy dobře oloupat. Krok 4: Do jednotlivých listů vložíme připravenou náplň a vytvoříme úhledné balíčky, které balíme jako poštovní obálky. Skladem vždy dospod, aby se balíčky nerozevřely. Krok 5: Do většího kastrolu dáme na dno jeden zelný list, na který rozložíme zhruba polovinu kysaného zelí. Na tuto vrstvu položíme připravené balíčky, na které dále dáme zbytek kysaného zelí. Navrch naneseme dvě lžíce rajského protlaku. Zalijeme vodou a necháme přibližně 45 minut dusit. Krok 6: Hotový pokrm podáváme nejlépe s chlebem.

Zveřejněno 6. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné zelné listy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xWj6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné zelné listy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xWj6

Suroviny:
zelí hlávkové, maso mleté, rýže, sůl, pepř mletý, cibule, zelí kysané, protlak rajčatový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu