Pomerančová panna cotta
Panna cotta je lehký italský nepečený dezert z vařené smetany. K přípravě stačí pár surovin. Tentokrát přidáme i pomeranč, díky kterému bude pana cotta příjemně svěží. Po důkladném ztuhnutí je panna cotta pěkně třaslavá.
Postup přípravy
Krok 1: Pomeranče omyjeme, vymačkáme z nich šťávu a v menším kastrůlku s ní smícháme cukr. Přivedeme k varu a necháme zredukovat na sirup.
Krok 2: Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme ji nabobtnat.
Krok 3: Smetanu ke šlehání vlijeme do hrnce, necháme projít varem a na 15 minut odstavíme. Občas ji promícháme, aby se na povrchu nesrážel tuk.
Krok 4: Poté do smetany přimícháme najemno nastrouhanou kůru z 1 pomeranče, sirup a želatinu. Kdo má rád panna cottu sladší, přidá v tuto chvíli ještě 20 g cukru.
Krok 5: Směs nalijeme do silikonových mističek, nebo do kovových, které pro jistotu vymažeme slabou vrstvou oleje. Necháme ztuhnout v lednici, ideálně přes noc.
Krok 6: Podáváme například polité Pikaem.
Zveřejněno 6. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomerančová panna cotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RANX
Moje poznámka
Pomerančová panna cotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RANX
Nejnovější recepty
Kuřecí prso na kari, fazole, volské oko a zeleninový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Pomerančový chlebíček vhodný pro diabetiky
Přidáno před 12 hodinami
Banánový chlebíček - banana bread
Přidáno 5. 2. 2025 18:54
Vajíčkový salát pro diabetiky
Přidáno 5. 2. 2025 16:49
Kuřecí prso, volské oko, pečené celerové hranolky, avokádový dip (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 5. 2. 2025 15:38
Drůbeží játra "Pendolino"
Přidáno 5. 2. 2025 15:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Neregistrovaný před 1 minutou
Vdolky naší holky
Neregistrovaný před 9 minutami
Krtkův dort na plechu
Neregistrovaný před 19 minutami
Kaše z ovesných vloček
Neregistrovaný před 21 minutami
Nekynuté šátečky
Neregistrovaný před 22 minutami
Kuře à la bažant
Neregistrovaný před 22 minutami
Žemlovka jako od babičky
Neregistrovaný před 22 minutami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
Neregistrovaný před 26 minutami
Zapékané těstoviny s tvarohem
Neregistrovaný před 29 minutami
Kokosová buchta, politá smetanou
veronika_straka před 29 minutami
Suroviny:
pomeranče,
cukr,
želatina,
voda,
smetana
Komentáře