Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvovo-čočková polévka s quinoou

Výborná a zdravá polévka z červené čočky a quinoy s mrkví je díky chilli lehce pikantní. Můžeme ji připravit jako krém, nebo rozmixovat jen částečně. Podáváme ji s kopečkem zakysané smetany, která polévku krásně zjemní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

panimarkova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: V nepřilnavém hrnci nasucho chvíli opražíme kmín, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, osolíme a chvíli za občasného míchání prohřejeme. Krok 2: Zalijeme cca 1,5 l vody (popř. zeleninovým vývarem). Přidáme čočku a quinou. Vaříme do změknutí, poté rozmixujeme (částečně nebo na pyré, podle chuti). Přidáme máslo, opepříme, případně dosolíme, můžeme přidat špetku chilli. Krok 3: Na talíři ozdobíme lžící zakysané smetany, která polévku krásně zjemní.

TIP: Jak uvařit quinou a k čemu se hodí

Zveřejněno 6. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvovo-čočková polévka s quinoou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRAj5

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvovo-čočková polévka s quinoou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRAj5

Suroviny:
mrkev, čočka červená, quinoa, máslo, kmín celý, sůl, pepř mletý, chilli, smetana zakysaná, vývar zeleninový

Přidat fotografie receptu