Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutá bábovka s tvarohem a Nutellou

Příprava kynuté bábovky je o něco zdlouhavější, než v případě třeného těsta. Můžeme si tak ale lépe vyhrát s náplní. Dobré kynuté těsto s lískooříškovou pomazánkou a tvarohem tvoří lahodnou kombinaci.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

d.moravcova

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby kynutí

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme máslo, citronovou kůru se žloutky a dvěma lžícemi cukru do pěny. Krok 2: Přisypeme droždí a postupně přiléváme mléko. Když se spojí s těstem, vmícháme prosátou mouku a sůl. Necháme vykynout. Krok 3: Po vykynutí těsto prohněteme a vyválíme na obdélník velký přibližně jako velký plech. Celou plochu potřeme Nutellou. Krok 4: V malé mise rozmícháme tvaroh s třemi lžícemi cukru a tuto směs natřeme na těsto s Nutellou. Obdélník srolujeme do rolády, kterou opatrně vložíme do vymazané formy na bábovku. Krok 5: Těsto ve formě necháme znovu vykynout pod čistou utěrkou na teplém místě, přibližně 1 hodinu.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 6: Bábovku pečeme asi 60 minut, po vložení do trouby teplotu stáhneme na 170 °C.

TIP: Jak se peče kynutá bábovka

Zveřejněno 7. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutá bábovka s tvarohem a Nutellou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnzw

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutá bábovka s tvarohem a Nutellou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnzw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, citron, žloutek, cukr třtinový, mouka špaldová hrubá, mléko, droždí instantní, tvaroh, nutella, sůl, tuk

Přidat fotografie receptu