Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anete anete

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 111 kJ /
505 kcal
Bílkoviny111,50 g
Tuky6,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 235 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a na jedné straně potřeme plnotučnou hořčicí. Krok 2: Opečeme z obou stran na oleji, nejprve tu stranu bez hořčice. Pak vyjmeme a dáme do druhé nádoby a podlijeme vodou, přidáme nové koření, bobkový list a dusíme. Vaříme víc jak hodinu, prostě až je maso měkké. Krok 3: Pak maso vyjmeme, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a přidáme 1 malou lžičku hořčice. Krok 4: Maso vrátíme, krátce povaříme a může se podávat. Hodí se k rýži a přidávám kyselou okurku.

Zveřejněno 19. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQDG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQDG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

ok;-)

to bude dobrota :-)

DOBRY DEN JSTE SUPER MOC RAD VARIM PORAD SE UCIM SUPER POVEDLO SEMI PRO MOU MILOU MOC JI CHUTNALO

:yes:

to vypadá úžasně :-K:-D +4:yes:

výborný recept,dávám bodík:yes: a přidávám fotečku.dělala jsem na cibulce a špeku jelikož jsem ho potřebovala zdělat.

alda šikula 20. 9. 2009 18:06
recept je výborný, jenom doporučuji smažit na ciulce a anglické slanině.:yes:

Recept mám od maminky a ta tam cibuli nikdy nedávala, je to vlastně na způsob roštěnky.

No, mi se to moc líbí, jen si říkám, že právě cibule nám udělá více méně tu šťávu, ne?;-)

Podobně někdy dělám i já dušenou roštěnku, cibule nutně být nemusí, dělám ale v jedné nádobě i kvůli šťávy, které maso během opékání pustí.

anete, žádná cibule?:-O:-?

Tématické fráze:
výborné hovězí plátky, hovězí plátky s omáčkou, hovězí s omáčkou, hovězí maso s omáčkou, hovězí plátky na hořčici, maso s hořčicovou omáčkou, hovězí po švédsku, hovězí minutkový steak, vepřové plátky s hořčicovou omáčkou, hovězí steak s omáčkou, hovězí v hořčičné omáčce, hovězí plátky, roštěná s hořčicovou omáčkou, jak udělat hovězí plátky, horčična omačka, hovězí plátky s hořčicí, hovezi s horcicnou omackou, hovězí plátky recept, kuřecí maso s hořcicovou omáčkou, vepřové medailonky s hořčicovou omáčkou

Suroviny:
maso hovězí, sůl, pepř, hořčice plnotučná, koření nové koření, bobkový list, mouka hladká, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu