Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený pangasius II.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

strakule

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 345 kJ /
1 278 kcal
Bílkoviny167,75 g
Tuky63,25 g
Vláknina3,63 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 460 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy7,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Petržel a mrkev nahrubo nastrouháme, pórek nakrájíme na kolečka a promícháme dohromady. Krok 2: Jedno filátko nakrájíme na kostičky - pro dětskou porci. Krok 3: Do velké i malé zapékací misky nasypeme na dno část zeleniny, na ni položíme filátka (nakrájené kostky). Krok 4: V obou miskách posypeme rybičku červenou paprikou, přidáme bobkový list a nové koření. Osolíme a opepříme, pochopitelně pokud už dítko sůl i pepř může. Krok 5: Navrch nasypeme opět zeleninu a zalijeme smetanou. Množství smetany je individuální, záleží, kdo má jak rád. Já říkám, že smetany není nikdy dost. Kdo má rád, může ještě navrch nasypat trošku nasekaného kopru. Krok 6: Takto dáme péct do trouby na 200°C cca 45-50 minut. Po chvilce pečení rybičku trošku potopíme do smetany. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.

Zveřejněno 19. 9. 2009

Poznámka autorky strakule

Je to jednoduchý a velice dobrý recept. Především je výhodou, že jídlo můžou i malé dětičky a tak jim nemusíme vařit zvlášť speciály.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený pangasius II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQGX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený pangasius II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQGX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

je to hrozně moc dobré ;-), naše 11-ti měsíční dcerunka zblajzla pěkný nášup a my s manželkou jsme si také moc pochutnali. Je to rychlé, moc dobré, na rybu dokonce i syté. Doporučuji na každý kousek filetu přidat kousek másla a trošku směsi na steak ( pouze pro dospěláky ), maso dostane moc dobrou chuť a máslo dodá jemnost.:-p

dětské jídlo pojídám již 4 roky:-) (mám dvě děti za sebou), takže se přiznám, že občas uvařit něco pro sebe i dítě je trošku složitější. takže za tenhle recept díky - já dělám rybu jen na zelenině a na ní položím vždy plátek sýru - tohle je milá obměna. jinak jsem si k tomu - pro trošku zlepšení chutě přidala tatarku:-p (hellmans máme v lednici pořád).

Vypadá to moc hezky a jako vždy, co se týká našich nejmenších, musím dát plus, protože moje vnučky by si to určitě daly;-)

Tématické fráze:
ryba pangacius, pangacius na zelenině, příprava pangacia, recepty ryby pangacius, pangacius příprava, pangacius-recepty, recepty-pangacius, pangasius recepty, recept ryba pangacius, příprava pangacius, zapekaný pangacius, příprava pangaciuse, ryba pangacia, ryby pangacius, recepty ryba pangacius, recept na rybu pangacius, pangacius-recept, mrazeny pangacius, pangacius ryba, zapečený pangasius

Suroviny:
pangasius, pórek, mrkev, petržel, bobkový list, koření nové koření, paprika sušená sladká, smetana, kopr čerstvý, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu